veranderstrategieën

Leiderschap betekent koers kiezen, mensen meenemen op reis en doorzetten. Maar de eerste stap is het kiezen waarheen te gaan. Dat is een puzzelstuk op zich voor veel organisaties in de huidige tijd. De omgevingsdynamiek is vaak hoog te noemen; gisteren is definitief voorbij en morgen hult zich in mist en nevelen. We ondersteunen management – en directieteams bij het kiezen van hun pad. Daarbij doen we een uitgebreide check van de huidige situatie en kijken van daaruit hoe de toekomst in te gaan. We betrekken zoveel mogelijk belanghebbenden uit de organisaties hierbij, oftewel: the wisdom of the crowd. Zo werken we aan draagvlak voor de gekozen route die naar de toekomst leidt. 

waarom veranderstrategieën jouw organisatie kunnen helpen
Meer dan ooit tevoren geldt: kies en je wordt gekozen. Organisaties, maar ook individuen wordt steeds meer gevraagd te kiezen, focus aan te brengen, je authentieke energie te zoeken en die te gebruiken. Een veranderstrategie geeft een gevoel van greep en zekerheid in een onrustige wereld. En misschien is dat gevoel misplaatst en flinterdun, en zien we morgen in dat we de greep alweer kwijt zijn. Dat laat onverlet dat we moeten doen wat moet gebeuren: sturen ! Een pad vinden, het liefst eentje dat past en leidt naar een goed resultaat.

de opzet van onze aanpak
We geloven erg in draagvlak, in “de wijsheid van de medewerkers op de werkvloer”. We maken gebruik van hetgeen er al is, zoeken naar kracht en talent. Iedere route naar morgen begint met de eerste stap. En van waaruit wordt die stap gezet? Waar staan we nu? En welke stappen passen ons dan? Een veranderstrategie is in onze ogen “een natuurlijk iets”. Het is een stap in de richting van het hart van de organisatie, de kracht die haar voortdrijft “als vanzelf”.

vrijblijvend adviesgesprek

“Onderwijs is niet het vullen van een vat maar het ontsteken van een vuur”

- William Butler Yeats, Iers dichter -
Secured By miniOrange