management development

Management? Het lijkt wel “een uitstervend ras”. In 2014 zijn er ongeveer 4.100 managers in Nederland verdwenen. Het sleutelwoord lijkt “unboss” te zijn. We helpen organisaties hun management te ontwikkelen. Meer en meer wordt een coachende stijl van leidinggeven gevraagd. Managers moeten processen van zelfsturing en meer ruimte bij de professionals faciliteren. Die nieuwe taken en rollen vragen veel van hen. Die uitdagingen pakken we samen met hen op. Omdat managers er zijn en zeker ook blijven. Al is dat “minder en anders”.

waarom management development jouw organisatie kan helpen
Het management vervult in heel veel organisaties nog steeds een belangrijke rol. Het is de verbinding tussen boven en beneden, tussen beleid en daad, tussen morgen en vandaag. Managers zorgen voor verbindingen tussen lagen in de organisatie, tussen lijn en staf.  Op veel plaatsen is het aantal managers flink afgenomen. Degenen die er wel zijn, hebben een grote span of control en moeten alleen daarom al anders gaan werken. Er worden tal van nieuwe vaardigheden gevraagd van managers. Ze moeten zich in snel tempo aanpassen. Een andere route is er binnen veel organisaties niet.

de opzet van onze aanpak
Onze management development aanpak kent drie werklijnen. Op de eerste plaats de manager zelf met zijn of haar kwaliteiten, talenten, karakter en valkuilen. Daarnaast de cases waaraan de manager werkt. Wat voor team heeft hij of zij, wat speelt er in de organisatie, welke veranderingen worden ingevoerd? En als derde het managementvak: een body of knowlegde met betrekking tot zaken als leidinggeven, verandermanagement, arbeidspsychologie, organisatiekunde enz.

Vanuit dit drieluik opereren wij. De praktijk van de manager staat daarbij centraal. Cases uit haar of zijn praktijk. We gaan graag “mee de vloer op”, kijken mee bij werkoverleg of in de agenda van de manager. Alleen zo kunnen we van waarde zijn, als we niet alleen de casus maar ook de context begrijpen. Als we de mens achter en in de manager leren kennen.

meer informatie

“We gaan graag mee de vloer op”

Secured By miniOrange