directieteam coaching

Een organisatie kan niet groeien voorbij de ontwikkeling van haar leiders. Dat inzicht is onze leidraad. Zonder ontwikkeling van directieleden, geen organisatie ontwikkeling. We staan teams bij “in de stuurhut”. We turen mee naar de zee, kijken naar het weer, schatten de omstandigheden in en peilen de diepten. We willen een loods zijn voor schepen in woelig water. Ondersteunen, zodat regie en rust kenmerken worden van de reis die de organisatie maakt.

waarom directieteam coaching jouw organisatie kan helpen
De huidige dynamische tijd vraagt veel van degenen die leiding geven aan bedrijven en instellingen. Veranderingen volgen elkaar snel op, verdienmodellen en bestuurlijke concepten kennen een steeds korter leven. Binnen overheidsland is sprake van grote decentralisaties. Ondertussen is er sprake van bezuinigingen, gedwongen ontslagen en herstructurering. De druk op directieteams is groot. Op sommige plaatsen heel erg groot. Onder spanning is het de vraag of het team nog meer een team wordt of juist niet. Juist nu is samenwerking cruciaal. Samen één trekken, de verandering samen dragen. Dat is meer dan ooit nodig.

de opzet van onze aanpak
Onze aanpak betekent hier werken op twee lijnen. Op de eerste plaats is een directieteam een team en als zodanig kijken we er ook naar. Hoe maken we dit team een sterker team, wat zijn kwaliteiten en talenten en hoe kunnen we die beter inzetten en verbinden? Anderzijds onderzoeken we het venster waardoor de directie naar de wereld kijkt, zowel binnen als buiten. We willen hun venster verbreden, een nieuw geluid laten horen of een andere zienswijze introduceren. Zo gebruiken we onze dynamiek goed en zijn we de outsider die tijdelijk insider is. Hierbij is ons doel de zienswijzen van het directieteam te verrijken.

vrijblijvend adviesgesprek

“Een organisatie kan niet groeien voorbij de ontwikkeling van haar leiders”

Secured By miniOrange