presencing – Theory U: being there!

Wat als het ons zou lukken om in de interactie met collega’s, cliënten, patiënten, burgers, studenten of wie onze “klanten” ook zijn, er dan ook daadwerkelijk te zijn! Aanwezig te zijn in dat moment van contact en een goede, waardevolle verbinding te maken. Hoe dan? 

Ons werk bestaat veelal uit een niet aflatende stroom van interacties. Dienstverlening wordt geboren in dialoog met de ander, die die diensten “afneemt” en consumeert. Alles staat of valt dus met die verbinding. Het is de essentie van veel functies in zorg, welzijn, onderwijs, overheid, net zo goed als in de profit. We hebben als areaconsult gemeend dat we aan dit essentiële deel, dit fundament van zoveel functies, iets toe kunnen voegen. Door professionals te helpen om een betere verbinding te maken. En dat dan op de eerste plaats met zichzelf. Door hen te helpen te reflecteren op hun handelen, maar vooral ook op hun “eigen binnenwerk”.

Hoe treed je mensen tegemoet “met een leeg midden”? Hoe maak je jouw voorgrond vrij, zodat er maximaal ruimte is voor de ander? Hoe voorkom ik dat ik mijn eigen projecties leg op de ander? Hoe kan ik “met lege handen naar binnen gaan”, “without memory or desire” zodat ik verbinding maak met dat wat echt is daarbuiten? Hoe breng ik mezelf in, in dit contact in het hier en nu, met alles dat ik in me heb, met al mijn talenten dat de ander kan helpen en dienen? Hoe ben ik “present”, aangesloten?

We hebben onze ideeën hierover omgezet in een training die professionals helpt met dit soort vragen. Die training is generiek van opzet, maar we brengen hem graag “op kleur en smaak” naar aanleiding van specifieke vragen en behoeften.

meer informatie

“Met jonge scheuten groei je verder. Frisse trainingen met jou in de hoofdrol.”

Secured By miniOrange