gamechangers

The game is changing. Leiderschap betekent koers kiezen, mensen meenemen op reis en doorzetten. Maar de eerste stap is het kiezen waarheen te gaan. Dat is een puzzelstuk op zich voor veel organisaties in de huidige tijd. De omgevingsdynamiek is vaak hoog te noemen; gisteren is definitief voorbij en morgen hult zich in mist en nevelen. Veranderen is de enige constante geworden.  

waarom veranderstrategieën jouw organisatie kunnen helpen
Meer dan ooit tevoren geldt: kies en je wordt gekozen. Organisaties, maar ook individuen wordt steeds meer gevraagd te kiezen, focus aan te brengen, je authentieke energie te zoeken en die te gebruiken. Een veranderstrategie geeft een gevoel van greep en zekerheid in een onrustige wereld. En misschien is dat gevoel misplaatst en flinterdun, en zien we morgen in dat we de greep alweer kwijt zijn. Dat laat onverlet dat we moeten doen wat moet gebeuren: sturen! Een pad vinden, het liefst eentje dat past en leidt naar een goed resultaat.

In onze ogen is een veranderstrategie een noodzakelijk antwoord op een steeds veranderende organisatiecontext. Organisaties staan voor de vraag hoe zij hun adaptieve vermogen vergroten, zodat zij betere toegerust zijn voor dat wat morgen van hen gevraagd wordt. En adaptief? Dat is voor ons geen abstract begrip: we nemen organisaties graag mee op de reis “van vast naar vloeibaar”. Een flexibele onderneming: een plattere organisatie waar veel regelvermogen naar de werkvloer is gebracht; waar weinig protocollen en administratieve last is. Waar een cultuur heerst van continue veranderen en verbeteren. Maar ook van leren! Dat maakt organisaties adaptief en veerkrachtig.

de opzet van onze aanpak
We ondersteunen management – en directieteams bij het kiezen van hun pad. Daarbij doen we een uitgebreide check van de huidige situatie en kijken van daaruit hoe de toekomst in te gaan. We betrekken zoveel mogelijk belanghebbenden uit de organisaties hierbij, oftewel: the wisdom of the crowd. Zo werken we aan draagvlak voor de gekozen route die naar de toekomst leidt.

We geloven erg in draagvlak, in “de wijsheid van de medewerkers op de werkvloer”. We maken gebruik van hetgeen er al is, zoeken naar kracht en talent. Iedere route naar morgen begint met de eerste stap. En van waaruit wordt die stap gezet? Waar staan we nu? En welke stappen passen ons dan? Een veranderstrategie is in onze ogen “een natuurlijk iets”. Het is een stap in de richting van het hart van de organisatie, de kracht die haar voortdrijft “als vanzelf”.

Onze stijl is dat we liever niet gaan co-managen. We adviseren graag, trainen en coachen de mensen die het moeten doen binnen organisaties. Zodat zij verder kunnen als we weg zijn. Kortom: we laten onze veranderkracht graag achter bij onze opdrachtgevers als we vertrekken. Zodat we het beter achterlaten, dan we het aangetroffen hebben.

meer informatie

“Je kan de zee niet oversteken door enkel naar het water te staren

- Rabindranath Tagore -
Secured By miniOrange