symposium Mind4Care 10 oktober 2017

Sta jij wel eens stil hoe jij jezelf kunt beschouwen als belangrijkste instrument bij het werken in de zorg?

Wie – wat – waar – wanneer
Judith Coolen, Marijke Doevendans, Suzanne van Geel en Bianca Vugts organiseren vanuit Mind4Care een inspirerende interactieve bijeenkomst voor cliënten, zorg professionals en netwerk in Oosterhout op 10 oktober 2017 van 16.00 tot 20.00 uur.

Tijdens dit minisymposium zal de boekpresentatie plaatsvinden van het boek ‘Werken met jezelf’, van Bianca Vugts. Dit boek pleit ervoor om jezelf te beschouwen als je belangrijkste instrument bij het werken in de zorg. Meestal zijn we erg gefocust op wat we allemaal moeten doen. Onze aandacht is bovendien overwegend bij de cliënt, en daarmee vaak weg bij onszelf. Hierdoor zouden we haast vergeten dat de hoedanigheid van waaruit we aanwezig zijn, minstens zo belangrijk is. Kwaliteit van zorg heeft alles te maken met de kwaliteit van het contact. En het beïnvloeden van dat contact doe je door jezelf in te brengen. En dat heeft niet alleen te maken met wat je allemaal DOET maar zeker ook met je manier van ZIJN.

De pijlers die in dit boek centraal staan zijn de ervaringsordening van de professional, de biologie achter onze emoties en alertheid en de wijze waarop mensen daarin met elkaar mee resoneren, Hartcoherentie biofeedback, ‘uitzoomen en bewustwording’ en oplossingsgericht werken. Deze pijlers maken ook een belangrijk deel uit van het aanbod van Mind4Care. Ze spelen een rol in de wijze waarop wij consultatie, behandeling, coaching en supervisie vormgeven.

In twee interactieve workshoprondes, die verzorgd worden door zowel ervaringsdeskundigen als professionals, willen we nader met jullie stilstaan bij de volgende thema’s.

* Verbinden
Mensen met een verstandelijke beperking lopen tegen dezelfde dilemma’s en problemen aan als anderen maar hebben ook dezelfde dromen en passie als alle anderen. Das ook wat! Wat gebeurt er als we vanuit deze bril gaan kijken? Wat is er dan belangrijk in het contact? Wat gaan we dan anders doen? Of wat gaan we dan meer doen, zelfs als je denkt dat je dit al doet, hoe zou je dat dan nog meer kunnen doen? In deze workshop gaan we daar op een creatieve manier mee experimenteren. Wat gebeurt er als we effe normaal doen?!

*Waar wijs jij eigenlijk naar als je ‘ik’ zegt? In de workshop Hartcoherentie wordt duidelijk wat de rol is van ons hart in ons lichaam, onze emoties en onze relaties. Hartcoherentie biofeedback zal worden belicht als een praktische tool om het hart actief te betrekken bij de zorg.

MEER INFORMATIE?
Voor meer informatie over het symposium bekijk de flyer of neem een kijkje op de website: www.mind4care.nl. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar [email protected].