nooit te oud om te leren!

In ons laatste nieuwsbericht hebben we jullie verteld dat we op 22 mei een studiedag hebben georganiseerd om met en van elkaar te leren. Dit hebben we gedaan met het area-team (Peter, Lenny, Birgit, Renske en Esther) en twee partners waar areaconsult graag mee samenwerkt: Suzanne Brinkman van bureau “BrinQ – training en communicatie”) en Wilma van Zuilen van bureau “met impact”.

Nu de dag voorbij is, kunnen we inderdaad met recht zeggen dat het een echte studiedag was! Waarin we ons hebben verdiept in een inspirerende werkvorm voor kennismaking binnen groepen. We zijn in de weer geweest met intervisietechnieken voor bestuurders. Maar ook vraagstukken rondom positieve psychologie, teamontwikkeling, werkprocessen binnen organisaties en de aansturing daarvan.
Ook hebben we geleerd om “opnieuw ons visitekaartje te maken”. Een werkvorm die wil helpen om vanuit een diepere laag te kijken naar je identiteit.

We hebben de dag afgesloten met een kritische reflectie op ons eigen functioneren. Zien we wel voldoende van de casus in zijn context? Weten we wel voldoende voordat we handelen? Of moeten we als adviseur, trainer en coach vooral niet bang zijn om te handelen, ook al weten we niet alles? We hebben dit houdingsaspect vanuit meerdere perspectieven belicht.

Eenieder is uniek en dat heeft geleid tot een mooi resultaat voor deze studiedag! Als professional opereren we veelal solistisch; het was daarom van waarde om in  een veilige en inspirerende setting van elkaar te leren. Voor herhaling vatbaar!