Leiderschap; samen op een lijn komen

“Ik wil jullie bedanken voor twee dagen vol inspiratie en beschouwing. Mijn agenda is gevuld met waardevolle afspraken”

Dit bericht kregen Suzanne Brinkman (BrinQ) en ik in onze mailbox, nadat we de laatste management tweedaagse hadden uitgevoerd voor een thuis– en ouderenzorg organisatie. We maakten een programma voor zowel de 26 teamleiders als hun 4 managers. Dit startte in maart 2018 en duurde dus een klein jaar.

Het traject heeft de deelnemers veel gebracht, zo geven ze ons terug. Ze hebben elkaar beter leren kennen. Hebben een visie op hun leiderschap ontwikkeld. En zijn veel wijzer geworden over hun professionele effectiviteit.

Veel deelnemers hebben het traject aangegrepen om vaart te brengen in hun ontwikkeling en loopbaan. Een aantal van hen hebben grote stappen gezet. Zo zijn een aantal teamleiders begonnen aan een opleiding; anderen hebben bewust een stapje terug gedaan. Terwijl anderen juist weer uitdagende projecten zijn gaan oppakken.

De verbinding tussen de teamleiders en managers is verbeterd. Over en weer delen zij meer met elkaar. De psychologische ruimte is toegenomen. Er is meer gezamenlijkheid en openheid.
Daarnaast zijn de deelnemers begonnen met van elkaar te leren. Daarom staan er in die agenda, die hierboven wordt bedoeld, waardevolle afspraken. De leidinggevenden zoeken elkaar op en maken beter gebruik van elkaars kwaliteiten. En ook dat is een mooie stap voorwaarts.

Suzanne en ik kijken terug op een waardevol traject. Waarin we voelen dat deelnemers individueel gegroeid zijn, maar ook de groep als geheel. Dat geeft voldoening. We laten deze mensen sterker achter dan we hen aangetroffen hebben. En daar zijn we trots op!