honderd keer krachtiger

In de periode van augustus 2015 tot en met december 2016 heeft areaconsult in samenwerking met CSS Breda bijna 100 teams van Prisma (gehandicaptenzorg) getraind om nog krachtiger te worden. Daarbij is gebruik gemaakt van beeldend trainen en nieuwe leertechnologie. Je kunt je wel voorstellen dat wij trots en blij zijn met het resultaat dat we in samenwerking met CSS voor Prisma hebben bereikt. Om hier bewust bij stil te staan, heeft CSS een prachtige infographic ontwikkeld die wij met trots met jullie willen delen!

Bekijk hier de prachtige samenvatting van het project: Infographic Prisma

Hoe zijn wij te werk gegaan?

Dit project is helemaal op maat gemaakt. Daartoe hebben we eerst binnen Prisma contact gehad met tal van medewerkers en leidinggevenden: zij hebben gefungeerd als een ontwerpgroep, die mede vorm en inhoud aan dit project heeft gegeven.

Dan de trainingen. De eerste stap was om telefonisch contact te hebben met de teamleider om het doel en de aanpak van de training door te spreken. Daarnaast is er een vragenlijst en poster verstuurd: deze moesten het team helpen om voor de training al na te gaan denken over de eigen situatie en vraagstukken. Een deel van de poster zie je hier:

De uitslag van de vragenlijst is gebruikt om voorafgaand aan de training het ontwikkelniveau van het team te bepalen en een keuze te maken voor de opzet van de trainingssessie en bijbehorende oefeningen. De vragenlijst gaf dus zicht op het ontwikkelniveau van het team. Dit niveau werd door CSS verbeeld in een zogeheten teamscan:

Hierdoor ontstond een beeld per team en hun ontwikkelvraag.

Tijdens de trainingen zijn we op interactieve wijze aan de slag gegaan om de samenwerking met elkaar, met andere professionals en met het netwerk van de cliënt te versterken. Dit is gebeurd met behulp van beeldend trainen. Bij deze vorm van trainen is een video gebruikt die op een multitouch tablet is gepresenteerd, welke vertaald kon worden naar de eigen situaties. Hierdoor zijn de deelnemers met elkaar in dialoog geraakt over een gedeelde visie en inzichten, over methodieken, over samenwerking enz. En altijd met het geluk van de client als gezamenlijk doel.

Wij willen tot slot zeggen dat wij met veel plezier samen hebben gewerkt met Prisma en CSS Breda. En dat we met trots mogen concluderen dat we bijna honderd teams sterker hebben gemaakt! En zo hebben bijgedragen aan nog betere zorg binnen Prisma.