16 maart 2017: hot & spicy, organisaties in de blender!

van buiten naar binnen organiseren

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan dit unieke symposium op donderdag 16 maart 2017 in Breda.

Het thema
In Nederland zijn organisaties bezig met nieuwe vormen van organiseren. Daarbij staan andere waarden centraal, de reden waarvoor de organisatie bestaat wordt heroverwogen, net als de bijdrage aan opgaven in de maatschappij aan duurzame ontwikkeling. Dit wordt ook wel ‘meervoudige waarde creatie’ genoemd. Van buiten naar binnen organiseren met de blik op het systeem waarin de organisatie ‘leeft’, brengt verschuivingen met zich mee, zoals:
+ Van doelen van de eigen organisatie centraal, naar toegevoegde waarden voor alle belanghebbende zowel binnen als buiten de organisatie (meervoudige waarde creatie)
+ Van vaste afdelingen en teams, naar opgave gestuurde teams
+ Van werken vanuit vaste functies, naar werken met wisselende rollen
Deze verschuivingen kunnen vergaande gevolgen hebben voor de HR functie. HR blijft heel belangrijk, maar wellicht meer als rol i.p.v. als functie op een aparte afdeling?

Wat mag u verwachten?
Tijdens het symposium hebben we ongeveer 20 experts en ervaringsdeskundigen bijeen gebracht. Zij delen hun deskundigheid of juist vragen waar ze tegenaan lopen en gaan met u in gesprek over hun en uw ervaringen. Samen kennisdelen, verdiepen en verrijkt weer terug naar de praktijk.

Het thema wordt geïntroduceerd door Jos Rovers. Hij studeerde bedrijfskunde (cum laude) en verandermanagement. Hij werkte 20 jaar in diverse management- en directiefuncties in de financiële dienstverlening. Zijn fascinatie is mensen in organisaties beter en plezieriger te laten werken. In 2010 richtte hij Het Eerste Huis op. Jos richt zich op hedendaagse vormen van organiseren: persoonlijke inzet en betrokkenheid, zingeving, duurzaamheid en de relatie met mensen in de samenleving. Hij is specialist in het werken met Theory U, Mindfulness, systeemaanpakken en intuïtieve benaderingen. Daarnaast is hij docent ‘leiderschap en verandering’ aan de VU in Amsterdam.

(Gestructureerde zelforganisatie); de mens als maatstaf voor organiseren is de titel van zijn bijdrage. Waarom werd het boek Reinventing Organisations van Frederic Laloux in korte tijd zo populair? Zonder 1 euro aan marketing? Omdat Laloux iets in ons aanraakt wat we al lang verloren zijn maar nog steeds naar verlangen: onszelf. Kunnen we ons eigen zelf meenemen naar het werk? Mens en organisatie komen samen op een moderne manier. Zelfbewuste en capabele mensen leiden zichzelf en elkaar op basis van gelijkwaardigheid. Daar komen hele mooie organisaties uit voort.

Het programma
15.30 uur – Ontvangst
16.00 uur – Opening door Koen van Schendel, Productmanager HRM Avans+ en Tonnie van der Zouwen, Lector Sustainable Working and Organising Avans Hogeschool
16.15 uur – De mens als maatstaf voor organiseren door Jos Rovers
17.00 uur – In gesprek met experts/ervaringsdeskundigen. In groepen gaat u in gesprek met experts die bezig zijn met deze ontwikkeling van buiten naar binnen organiseren.
18.30 uur – HR café, met elkaar in gesprek onder het genot van broodjes en borrel
19:45 uur – Plenaire afsluiting, gezamenlijke conclusies trekken

Met wie kunt u in gesprek gaan?
Open de volgende link: Gesprekspartners HR symposium 16 maart 2017

Voor wie?
Het symposium is bedoeld voor (HR-) managers, (HR-beleids)adviseurs en eenieder die betrokken is bij de ontwikkeling van het HR-vakgebied: ondernemers en directeuren en bestuurders.

Locatie
NHTV, Mr. Hopmansstraat 1 in Breda.

Aanmelden
Deelnemen aan het symposium is gratis! U kunt zich via het formulier in de onderstaande link aanmelden voor het symposium. Let op: het aantal plaatsen is gelimiteerd tot 250 deelnemers. Voor meer informatie over wijze van aanmelding en eventuele annulering, klik op onderstaande link. Dit symposium is bestemd voor relaties en leden van de diverse organiserende partijen.

LINK AANMELDING (scrol naar beneden): https://avansplus.nl/opleidingen/hrm/symposium-hrm-2017