Maak kennis met: Riènne Oomes

Wie is Riènne Oomes?
Riènne is iemand die zich bezighoudt met het verbinden van de innerlijke kracht van mensen en hun werk.

Afgestudeerd met de opleiding ‘Akademie Mens en Arbeid’ en bijgeschoold met de 3-jarige Post HBO opleiding in de Transactionele Analyse en Resultaatgericht coachen, is Riènne hedendaags zelfstandig werkzaam voor diverse bureaus op het gebied van loopbaanbegeleiding, outplacement en re-integratie 1e en 2e spoor. Daarnaast heeft zij in 2009 ‘Oomes Loopbaanbegeleiding en coaching’ opgezet. Hierbij richt zij zich op het letterlijk en figuurlijk in beweging brengen van een loopbaanverandering.

Vol met passie vertelt Riènne over haar interesse in mensen en wat hen beweegt. Zij interesseert zich in het gedrag van mensen “waarom doet iemand wat hij doet” en de keuzes die men maakt. Haar motto is dan ook “ Met plezier in het werk en in het leven staan”. Volgens Riènne kan je pas echt van waarde zijn, als je werk doet wat zo goed mogelijk aansluit bij wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Wanneer en waarvoor kan Riènne Oomes ingeschakeld worden?
Het vinden van werk dat zo goed mogelijk aansluit bij wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, daar ligt de kracht van Riènne zelf.

Als je met vragen rondloopt, als: ik wil me verder ontwikkelen, maar ik weet niet hoe? Waar ligt nu echt mijn kracht? Dan kan Riènne een helpende hand bieden door middel van individuele loopbaanbegeleiding. Zij gaat samen met jou opzoek naar drijfveren en ambitie aan de hand van je eigen levensverhaal/biografie. In groepsverband kan zij trainingen en workshops begeleiden op het gebied van sollicitatietechnieken, netwerken, talent en de elevator pitch.

Daarnaast is Riènne een sparringpartner voor HR en coaching van mobiliteit en loopbaanvraagstukken. Zij is gespecialiseerd in het coachen van mensen met behulp van Transactionele Analyse. Dit is een methode waarbij persoonlijke groei centraal staat in verschillende situaties, zoals de volgende stap in een loopbaan, het vinden van een betere balans tussen werk en privé of bijvoorbeeld effectiever communiceren. Het gaat om het ontdekken van gedragspatronen, belemmerende overtuigingen en de manier waarop deze patronen doorbroken kunnen worden, waardoor je effectiever voor jezelf en je omgeving wordt.

Tot slot houdt Riènne zich bezig met re-integratie en outplacement. Riènne is getalenteerd in het versterken van zelfvertrouwen en het vergroten van zelfkennis door middel van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Tevens biedt zij begeleiding in het verlies van een baan, waarbij de focus wordt gelegd op de toekomst.

Kernwoorden die haar werkwijze omschrijven, zijn: kleinschalig – persoonlijk – resultaat.

Op welk vlak is Riènne Oomes verbonden met areaconsult?
De groeisaam groep: via deze weg zijn Peter en Riènne met elkaar verbonden. Het is een samenwerkingsverband van zelfstandig gevestigde professionals, die hun kracht en expertise gebundeld hebben om meerwaarde te kunnen bieden aan klanten.

Waar Peters talent ligt in groepsdynamiek, ligt Riènnes talent op het vlak van individuele coaching en persoonlijke ontwikkeling. En naar haar eigen zeggen, vult dit elkaar goed aan. Peter is de inspirerende motor in een grote groep en Riènne geeft hier vervolg en verdieping aan op individueel niveau. Deze krachten kunnen samen gebundeld worden in bijvoorbeeld projecten, workshops of trainingen. Het biedt de mogelijkheid om een breder palet aan de klant aan te bieden. In deze gevallen weten Peter en Riènne elkaar te vinden en kunnen zij elkaar bij verschillende klanten voorstellen als complementaire en deskundige collega.

Het mooie is dat Riènne zelf aangeeft dat zij de mogelijkheid heeft bijzonder werk te verrichten waar zij zelf én haar klanten heel blij van worden.

Neem een kijkje op haar website: https://oomesloopbaanbegeleiding.nl