Zéker geen zelfsturing !!??

Zéker geen zelfsturing !!??

Steeds meer organisaties kiezen voor het invoeren van zelfsturing, het verminderen van het aantal managementlagen en het vergroten van de regelruimte voor de professional. “Unboss” lijkt de richting te zijn, evenals meer autonomie bij de mensen op de werkvloer. Individuen worden getraind om te kunnen functioneren in een team en van de huidige managers maken we coaches. Iedereen lijkt te kiezen voor de implementatie van zelfsturing en dat lokt de vraag uit: zelfsturing, kan dat wel altijd? Waar en wanneer moeten we het zeker doen, en…. waar en wanneer moeten we het zeker laten, anders zijn we bezig “met het implementeren van een probleem”, om Jaap Peters te citeren. Tijd om hier bij stil te staan in een open en betekenisvolle dialoog!

Op 3 maart aanstaande ben jij, manager of HR specialist, van harte uitgenodigd om over dit thema in gesprek te gaan. De NVP afdeling Brabant, de beroepsvereniging van HR professionals, organiseert deze meeting. Vanaf 17.30 uur kun je binnenlopen. Soep en broodjes staan klaar. We zijn te gast bij: A. van Tilburg, adres Steenovenstraat 1, 4706 RA Roosendaal, ingang “Handel”.

We nemen tot 20.00 uur de tijd om een goed gesprek met elkaar hierover te hebben. Dit doen we door de werkvorm “dialoogtafels”. Dit betekent dat we in kleine groepjes in gesprek gaan met elkaar, waarbij we leren van elkaar, inzichten delen en samen reflecteren. Dit doen we onder leiding van een tafeldame/tafelheer die het gesprek leidt.

Tijdens dit gesprek komen vragen aan bod als:
• Welke ontwikkeling moeten teams doormaken, wil zelfsturing kans van slagen hebben?
• Kan zelfsturing in iedere cultuur succesvol worden geïmplementeerd; wat betekent dit voor de managementstijl?
• Met welk doel doen we zelfsturing eigenlijk of is het een doel op zich?
• Welke medewerkers en type werk passen beter of minder goed bij zelfsturing of is dit helemaal geen relevant issue?
• Hoe kan je succesvol aan de slag met meer zelfsturing in je organisatie en waar moet je dan op letten?

De NVP afdeling kijkt er naar uit om je te begroeten. Kom op 3 maart en “vind samen het stuur in de cockpit die zelfsturing heet”. Je bent van harte welkom om te komen delen en verrijkt naar huis te gaan.

Aanmelden kan via [email protected] (maximaal. 20 deelnemers).
Voor deze bijeenkomst worden geen kosten in rekening gebracht.